AGONG CONVEYS CONDOLENCES OVER PASSING OF TWO HAJ PILGRIMS

The Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah today conveyed his condolences to the families of two Malaysian pilgrims who died while performing the haj pilgrimage in the holy land recently.

The two pilgrims were identified as Mohd Nasir Mad Zin and Che Siah Bakar.

Also conveying her condolences was the Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

In a post on Istana Negara’s Facebook page, Their Majesties expressed their sadness over the passing and hoped that the family members remained patient and strong in facing this difficult period.

“Their Majesties pray that their souls will be showered with blessings by Allah SWT and placed among the righteous,” according to the post.

The Malaysian pilgrims will start leaving for their homeland starting today, with the final trip scheduled on July 31, for a total of 98 flights.

Source: BERNAMA News Agency

Recent News

CGTN: จีนและสหรัฐฯ บรรลุฉันทามติเชิงหลักการหลังเจรจาการค้าเชิงลึกอย่างตรงไปตรงมา

ปักกิ่ง, June 13, 2025 (GLOBE NEWSWIRE) — หลังเสร็จสิ้นการประชุมครั้งแรกเกี่ยวกับกลไกการหารือทางเศรษฐกิจและการค้าระหว่างจีนกับสหรัฐฯ ในลอนดอน CGTN ได้เผยแพร่บทความสรุปผลสำคัญและความคืบหน้าที่ได้รับ บทความดังกล่าวตอกย้ำถึงความมุ่งมั่นที่จีนมีต่อการเจรจาบนพื้นฐานของความเท่าเทียมและผลประโยชน์ร่วมกัน เน้นให้เห็นถึงความสำคัญของความร่วมมือมากกว่าการเผชิญหน้า และเป็นเครื่องยืนยันอีกครั้งว่าการแก้ไขปัญหาการค้าผ่านการมีส่วนร่วมเชิงสร้างสรรค์จะเป็นผลประโยชน์ต่อทั้งสองประเทศ อีกทั้งยังมีส่วนสนับสนุนการพัฒนาเศรษฐกิจระดับโลก ตามแถลงการณ์ที่ฝ่ายจีนเผยแพร่เมื่อวันพุธที่ผ่านมา จีนและสหรัฐอเมริกาสร้างความคืบหน้าก้าวใหม่ในการแก้ไขข้อกังวลด้านเศรษฐกิจและการค้าของกันและกันได้หลังจากที่เจรจาการค้าแบบเจาะลึกและตรงไปตรงมา เป็นเวลาสองวันในลอนดอน ตั้งแต่วันที่ 9 ถึง 10 มิถุนายน (ตามเวลาท้องถิ่น) สองประเทศที่มีเศรษฐกิจใหญ่ที่สุดในโลก ได้จัดการประชุมเกี่ยวกับกลไกการหารือทางเศรษฐกิจและการค้าระหว่างจีนกับสหรัฐฯ เป็นครั้งแรก ทั้งสองประเทศได้บรรลุข้อตกลงตามหลักการเกี่ยวกับการปฏิบัติตามฉันทามติสำคัญที่ผู้นำของทั้งสองประเทศพูดคุยกันทางโทรศัพท์เมื่อวันที่ 5 มิถุนายน และเกี่ยวกับกรอบมาตรการเพื่อเสริมสร้างผลลัพธ์ของการเจรจาทางเศรษฐกิจและการค้าที่เจนีวา